OGW Opengov week.
14.2.2019

#Hallintoavoimeksi – Osallistu Suomen IV avoimen hallinnon toimintaohjelman laadintaprosessiin

Osana kansainvälistä avoimen hallinnon viikkoa Avoimuuden tori -tapahtuma käynnistää neljännen kansallisen avoimen hallinnon toimintaohjelman laatimisen (Open Government Partnership). Avoimen hallinnon toimintaohjelma laaditaan ymmärrettävyyden sekä viranomaisten avoimen toiminnan edistämiseksi. Avoimen hallinnon edistämisen tulee olla nykyistä vahvemmin osa hallinnon toimintaa ja uudistustyötä. Erityisen keskeistä on tiedon ymmärrettävyys, sillä ilman sitä tieto ei ole aidosti julkista. Tulevalla vaalikaudella on vahvistettava organisaatioille tarjottavaa tukea avoimuuden edistämisessä sekä vahvistettava virkamiesten osaamista, jotta avoimen hallinnon periaatteet toteutuisivat nykyistä kattavammin kaikessa hallinnon toiminnassa. Neljäs ohjelma tehdään tavoitteiltaan ja toimenpiteiltään koko vaalikauden mittaiseksi.

Tehdään yhdessä suuntaviivat avoimuuden kehittämiselle seuraavalle neljälle vuodelle!
Avoimuuden torilla voit kehittää avoimuuden osa-alueita pelaamalla Avoimuuspeliä, Osallisuuspeliä ja Digikompassipeliä. Pelit alkavat kello 10, 13 ja 15 ja peliaika on noin yksi tunti. Torilla on erilaisia työpajoja ja kuulet myös avoimen hallinnon hyvistä käytännöistä ja innovaatioista.  Saat meiltä halutessasi vinkkejä ja materiaaleja avoimen hallinnon tilaisuuksien järjestämiseen.  Torilta löydät myös sarjakuva pisteen ja smoothiebaarin. Tule mukaan kertomaan, minkä tavoitteet haluaisit nähdä osana seuraavaa avoimen hallinnon toimintasuunnitelmaa ja miksi.

Avoimuus on yhteinen etu – Miten voimme yhdessä edistää sitä? Tule mukaan, kerro, ideoi, ehdota, jatkojalosta, kannusta ja innosta.
Avoimuuden tori on avoinna 13.3.2019 kello 8.30-16.30 välisenä aikana, valtiovarainministeriön kokouskeskuksen Pajassa. Ilmoittaudu mukaan 10.3. mennessä, seuraavasta linkistä: https://www.webropolsurveys.com/S/2F3376AFD11B18B9.par

Keräämme myös kokemuksia kuluvasta toimintakaudesta ja ajatuksia seuraavan toimintakauden tavoitteista kyselyn muodossa. Vastaa avoimen hallinnon kyselyyn tästä.

Lisää avoimen hallinnon kansainvälisestä viikosta voit lukea seuraavasta osoitteesta: https://www.opengovweek.org/