Lapsen oikeuksien ajankohtaispäivä

 

 

Lapsiasiavaltuutetun toimisto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja valtiovarainministeriön Avoimen hallinnon tiimi toteuttavat lapsen oikeuksien ajankohtaispäivän yhteistyössä vuosittain.

Tilaisuuden tarkoitus on välittää ajankohtaista tietoa lapsen oikeuksien toteutumisesta ja mahdollistaa verkostoituminen toimijoiden välillä. Tilaisuuden teema vaihtuu joka vuosi. Tilaisuus toteutetaan lapsen oikeuksien viikolla marraskuussa.

Lapsen oikeus koulutukseen

Vuonna 2024 tilaisuuden teema on Lapsen oikeus koulutukseen. Tilaisuus järjestetään torstaina 21.11.2024 – Tallennathan päivämäärän jo kalenteriisi!

Lisäämme ilmoittautumislinkin ja jaamme lisätietoa tilaisuuden ohjelmasta mahdollisimman pian.

Teemasta tarkemmin

Koulutus on yksi tunnetuin ja keskeisin lapsen oikeus. Suomessa usko koulutukseen on ollut vahva, sillä se on taannut väylän parempaan elämään. Kouluun on myös panostettu paljon. Jokaisen lapsen oikeus yhdenvertaiseen koulutukseen on turvattu, meillä on koulutetut ja motivoituneet opettajat ja oppilaamme ovat loistaneet osaamisellaan kansainvälisissä vertailuissa.

Viime vuosina lasten osaaminen ja opettajien työtyytyväisyys ovat heikentyneet, mutta tahto koulun korjaamiseen on vahva. Lapsen oikeuksien ajankohtaispäivässä etsitään yhdessä ratkaisuja tulevaisuuden kouluun ja oppimiseen. Tilaisuudessa kuulet päättäjien, alan ammattilaisten ja tutkijoiden puheenvuoroja, ja pääset keskustelemaan aiheesta heidän kanssaan.

 

Lämpimästi tervetuloa!