Maahanmuuttajien osallisuuden edistäminen -työpaja

07.03.2018 08:30 - 11:30 Valtiovarainministeriön Paja-auditorio (Mariankatu 9, Helsinki)., Helsinki Karttaa ei ole saatavissa

Maahanmuuttajien osallisuuden edistäminen -työpaja

Maahanmuuttajien osallisuuden edistäminen

Kutsu avoimen hallinnon työpajaan 7.3.2018

Avoin hallinto – hanke järjestää 7.3.2018 työpajan maahanmuuttajien osallisuuden edistämisestä. Tilaisuus järjestetään valtiovarainministeriön kokouskeskuksessa Mariankatu 9, Helsinki, auditorio Paja. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 8.30 ja päättyy klo 11.30, jonka jälkeen on lounassalaattitarjoilu kello 12.00 asti.

Suomi on mukana kansainvälisessä Open Government Partnership – hankkeessa (www.opengovpartnership.org ). Osana tätä työtä Suomessa on menossa Avoimen hallinnon III toimintaohjelma. Ohjelmalla edistetään kansalaisten osallisuutta ja sen teemat vuosille 2017–2019 ovat ymmärrettävyys, avoin maakunta ja julkisuus.

 

Toimintasuunnitelman tavoitteena on muun muassa

  • parantaa kansalaisten mahdollisuuksia osallistua julkisen hallinnon päätöksentekoon ja kehittämishankkeiden valmistelutyöhön
  • huolehtia osallisuuden esteettömyydestä ja osallisuusmahdollisuuksien saavutettavuudesta. Osallistumismuodot toimivat ainoastaan, mikäli kansalaiset ne löytävät.
  • vahvistaa erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien, kuten lasten ja erityisryhmien, osallisuusmahdollisuuksia.
  • tukea eri osallisuusmuotojen käyttöä rinnakkain. Eri osallisuusmuotoja voivat olla esimerkiksi sähköiset kanavat ja palvelut, erityyppiset tilaisuudet ja työpajat, kokeilut ja tapahtumat.

 

 

Osana tämän tavoitteen toimeenpanoa on suunniteltu työpaja, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajien osallisuusmahdollisuuksia.

 

Työpajassa on tarkoitus

– Pohtia ja koota erilaisia vaikuttamisen keinoja – mitä vaikuttamisen keinoja on, mitä pitäisi olla?

– Luoda pohjaa jatkokehittämiselle – Mitä ja miten kehittää vaikuttamisen keinoja?

 

Työpajan tulosten pohjalta työtä jatketaan halukkaiden järjestöjen kanssa yhteistyössä.

 

         Lämpimästi tervetuloa!                     

Kahvi- ja lounastarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumiset 26.2.2018 mennessä seuraavasta linkistä: https://www.webropolsurveys.com/S/A35588E4B9541975.par

Tilaisuudessa on mahdollisuus käyttää sekä suomea että englantia.