27.2.2019

WANTED: Avoimen hallinnon innovaatioita

OECD:n avoimen hallinnon innovaatioiden keräys jatkuu huhtikuuhun – muokkaa avoimen hallinnon tulevaisuutta!

Open Government Partnership (OGP), OECD:n Avoimen hallinnon yksikkö ja Julkisen sektorin innovaatioiden tiimi keräävät ja tekevät näkyväksi avoimen hallinnon innovaatioita vuoden 2019 keväällä ”Call for open government innovations”-keräyksessä. Samalla tuotetaan ja jaetaan innovaatioihin liittyviä oppeja ja tietoa kerätyistä tapauksista sähköisen tietokannan avulla. Tietoa voi hyödyntää kansainvälisesti tai paikallisesti. Keräykseen osallistuvat esimerkit voivat päästä mukaan myös OECD:n Open Government Review -julkaisuun ja kahden parhaan edustajat saavat kutsun Pariisiin.

Avoimen hallinnon innovaatiolla tarkoitamme hallinnon hyvää käytäntöä tai toimintatapaa, joka tukee avoimuutta, osallisuutta, ymmärrettävyyttä ja julkisuutta. Innovaatiolla on oltava uutuusarvo, se on implementoitu käytäntöön ja sillä on todennettua vaikutusta. Avoimen hallinnon innovaatio edistää myös demokratiaa ja kasvua.

Voit ilmoittaa avoimen hallinnon innovaatiosi kirjautumalla OECD:n sivustolle tämän jutun alalaidassa olevan linkin ohjeiden mukaan: luo käyttäjätunnus ja ilmoita innovaatiosi ”Our Work”-valikon ”Submit a Case”-kohdassa. Ilmoittaessa sinulta kysytään perustiedot innovaatiosta ja sitä pyydetään kuvailemaan tarkemmin eri apukysymysten avulla.

Keräykseen kirjatuista käytänteistä tai toimintatavoista muodostetaan kuvaus, joiden kokoelmaa voi tarkastella OECD:n sivuston tietopankissa. Innovaatioiden keräys toteutetaan yhteistyössä OECD:n julkisen sektorin innovaatiotiimin ”Observatory of Public Sector Innovation, OPSI” kanssa. OPSI-tiimi kerää vuosittain julkisen hallinnon innovaatioita ja voit tutustua uusimpiin kerättyihin julkisen sektorin innovaatioihin täällä.

Auta rakentamaan avoimen hallinnon tulevaisuutta ja ilmoita avoimen hallinnon innovatiivinen käytäntösi keräykseen. Teet samalla näkyväksi suomalaista osaamista ja avointa hallintoa. Avoimen hallinnon innovaatioiden keräys on avoinna OECD:n sivustolla sähköisellä alustalla 12. päivä huhtikuuta 2019 saakka. Lue lisää ja toimi osoitteessa: https://oecd-opsi.org/call-for-innovations-opengov/.

Lisätietoa antaa: opengov@oecd.org