Kuvituskuva. Tampereeen aluekierroksen tilaisuus.
19.10.2020

Yhteenvedot avoimen hallinnon ja sen johtamisen aluekierroksista

Valtiovarainministeriö ja Suomen Kuntaliitto toteuttivat maaliskuussa tilaisuuksia osana avoimen hallinnon ja julkisen johtamisen aluekierrosta. Tilaisuuksien tavoitteena on ymmärtää, mitä kunnat ja valtion virastot toivovat, että avoimuuden ja johtamisen kehittämisessä yhdessä saataisiin aikaan. Tavoitteena on myös, että osallistujat pääsevät oman kunnan ja viraston näkökulmasta kirkastamaan ymmärrystä yhteisistä ja omista tavoitteista ja niiden aikaansaamisesta. Maaliskuussa 2020 ehdittiin pitämään tilaisuudet Tampereella, Kokkolassa ja Salossa. Mikkelin, Jyväskylän, Kuopion, Oulun ja Rovaniemen tilaisuudet siirtyivät syksyyn 2020 koronavirustilanteen vuoksi ja ne pidettiin verkkoseminaareina.

Yhteenvedot aluekierroksella käydyistä keskusteluista:

Tampereen yhteenveto

Kokkolan yhteenveto

Salon yhteenveto

Mikkelin yhteenveto

Jyväskylän yhteenveto

Kuopion yhteenveto

Oulun yhteenveto

Rovaniemen yhteenveto

Ruotsinkielisen tilaisuuden yhteenveto

Kansalaisjärjestökeskustelut

Kansalaisjärjestöille järjestettiin keskustelutilaisuuksia ”Luottamusta rakentamassa” osana aluekierrosta. Keskusteluiden tavoitteena on ymmärtää, mitä kansalaisjärjestöt ja kansalaiset toivovat, että avoimuuden ja osallisuuden edistämisessä julkisessa hallinnossa saataisiin yhdessä toimeenpantua.

Yhteenveto kevään ja syksyn kansalaisjärjestökeskusteluista
Tähän yhteenvetoon on koottu avoimen hallinnon ”Luottamusta rakentamassa” –aluekierrosten kansalais- ja kansalaisjärjestötapaamisten yhteenveto (Tampere 4.3.2020, Kokkola 5.3.2020, Salo 11.3.2020, Mikkeli, Jyväskylä ja Kuopio 10.9.2020 sekä Oulu ja Rovaniemi 29.9.2020).