Kansalaisjärjestöakatemia

Kansalaisjärjestöakatemian tavoitteena on vahvistaa virkamiesten kansalaisjärjestötoiminnan tuntemusta sekä lisätä yhteistä ymmärrystä, vuoropuhelua ja verkostoitumista hallinnon ja järjestötoimijoiden välillä.

Kansalaisjärjestöakatemia auttaa ymmärtämään kansalaisyhteiskunnan ja -järjestöjen rooleja ja merkitystä niin demokratian kuin koko yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta.

Valtiovarainministeriön avoimen hallinnon hanke järjestää valtakunnallista Kansalaisjärjestöakatemiaa yhdessä seuraavien tahojen kanssa:

Helsingin kaupunki (kevään 2023, 2024 ja 2025 tapahtuman kumppani)
Kansalaisareena
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Marttaliitto
Näkövammaisten liitto
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI
Oikeusministeriö
Suomen Olympiakomitea
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA

Alueelliset kansalaisjärjestöakatemiat

Kansalaisjärjestöakatemian malli toimii myös paikallisena tai alueellisena tapahtumana. Tällaisia tilaisuuksia ovat kokeilleet ja ottaneet käyttöön mm. Oulun ja Jyväskylän seutu.

Katso vuoden 2023 Oulun tilaisuus YouTubessa.

Vuoden 2024  Oulun alueellinen kansalaisjärjestöakatemia järjestetään 7.11. Oulun kaupungintalolla: Alueellinen kansalaisjärjestöakatemia – Oulun kaupungin henkilöstön koulutuskalenteri (kuntapalvelut.fi).

 

Avoimen hallinnon tiimi kannustaa kaikkia kaupunkeja, kuntia ja alueita hyödyntämään mallia ja sparraa mielellään alkuun.

 

Ota rohkeasti yhteyttä avoimen hallinnon tiimiin tai Oulun Merja Niemelään tai Keski-Suomen yhteisöjen Tuki ry:n Tiina Sivoseen.

Seuraava tapahtuma

Kansalaisjärjestöakatemia 26.3.2025

Aikakeskiviikko 26.3.2025 klo 9-15
Paikka:  Helsingin kaupungintalon tapahtumatori, Kaupungintalon aula (Pohjoisesplanadi 11-13) / verkkolähetys

Seuraava kansalaisjärjestöakatemia järjestetään keväällä 2025. Tilaisuuden kuvaus tarkentuu vuoden 2024 lopulla.

Menneet tapahtumat

Valtakunnallisia kansalaisjärjestöakatemia-tilaisuuksia on pidetty vuodesta 2020. Tilaisuuksien ajankohdat, ohjelmat ja mahdolliset esitysmateriaalit löydät alta (linkit vievät materiaalipankkiin).