Kuvituskuva. Vanha ja nuori nainen.
20.8.2020

Kansalaisjärjestöakatemia

Hallinto ja kansalaisjärjestöt toistensa tukena: yhteistyön välineitä ja mahdollisuuksia

Aika: Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivänä, torstaina 1.10.2020 klo 9.30-15.00
Paikka: Tilaisuus järjestetään verkkoseminaarina. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen tilaisuutta.

Valtiovarainministeriön avoimen hallinnon hanke järjestää yhteistyössä kansalaisjärjestöjen ja oikeusministeriön kanssa Kansalaisjärjestöakatemian Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivänä 1.10.2020 klo 9.30–15.00. Tapahtuman tavoitteena on vahvistaa virkamiesten kansalaisjärjestötoiminnan tuntemusta sekä lisätä yhteistä ymmärrystä, vuoropuhelua ja verkostoitumista hallinnon ja järjestötoimijoiden välillä.

Tapahtuma tarjoaa välineitä virkamiesten ja järjestöjen väliseen yhteistyöhön. Tilaisuudessa esitellään oppeja ja parhaita käytäntöjä niin lainsäädäntöprosesseista kuin ennakoimattomista, nopeaa reagointia ja koordinaatiota vaativista tilanteista, kuten koronakriisistä. Yhteisten seminaariosuuksien lisäksi tilaisuudessa on varattu aikaa pienimuotoisemmalle yhteiselle dialogille ja vuoropuhelulle. Kansalaisjärjestöakatemia auttaa ymmärtämään kansalaisyhteiskunnan ja -järjestöjen rooleja ja merkitystä demokratian ja koko yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta.

Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita erityisesti kaikki ministeriöiden ja valtionhallinnon virkamiehet sekä järjestöjen edustajat.

Tilaisuuden ohjelma
Tilaisuuteen voi ilmoittautua tästä linkistä 24.9. mennessä.

Kansalaisjärjestöakatemia saa jatkoa keväällä, kun hallinnon ja kansalaisjärjestöjen edustajat kutsutaan verkostoitumaan kasvokkain Mariankatu 9:n kokouskeskukseen 25.3.2021 klo 9-12.

Kansalaisjärjestöakatemia järjestetään yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa:

Kansalaisareena
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Marttaliitto
Näkövammaisten liitto
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
Suomen Punainen Risti
Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI
Oikeusministeriö