Avoimen hallinnon tiimi on tuottanut useita verkkokoulutuksia yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Nämä eOppiva koulutukset ovat maksuttomasti kaikkien käytettävissä. eOppiva on HAUS kehittämiskeskus Oy:n yhteinen oppimisympäristö. eOppiva-palvelua ohjaa ja rahoittaa valtiovarainministeriö.

Kesto 30-60 min

Avoin hallinto on käytännön tekoja

Tässä koulutuksessa opit avoimen hallinnon eri näkökulmista ja miten voimme jokainen työssämme konkreettisesti edistää avoimuutta. Hallinnon rakenteiden, toiminnan, palveluiden ja uudistamisen pitää olla kansalaisille ymmärrettävää. Ihmisten tulee voida osallistua päätöksenteon valmisteluun, palveluiden suunnitteluun ja hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiseen.

Kesto 60-90 min

Kansalaisyhteiskunta – mitä julkisen hallinnon tulisi siitä tietää?

Tästä koulutuksesta saat yleistietopaketin kansalaisyhteiskunnasta. Koulutuksen käytyäsi ymmärrät, miten monipuolinen kansalaisyhteiskunta on ja miksi se on rikkaus. Lisäksi opit yhteistyöstä kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa. Saat myös hyviä tietolähteitä, joiden avulla voit syventää osaamistasi ja soveltaa oppimaasi.

Kesto 30-60 min

Selkokieli tutuksi

Selkokielen tarve Suomessa kasvaa ja yhä useammassa työssä tarvitaan selkokielen osaamista. Selkokieli auttaa monia ihmisiä toimimaan arjessaan, saamaan tietoa ja asioimaan viranomaisten kanssa. Koulutuksen avulla opit erottamaan selkokielen selkeästä yleiskielestä ja tunnistamaan tilanteet, joissa selkokieltä kannattaa käyttää. Koulutus sisältää pieniä harjoituksia ja konkreettisia esimerkkejä selkokielestä.