31.8.2018

Selkeän kielen päivä 11.10.2018

Tänä vuonna Selkeän kielen päivää juhlistetaan tilaisuudessa, jossa tutustutaan hyvää virkakieltä edistäviin hankkeisiin Suomessa ja Norjassa. Norjassa viranomaisten viestinnän saavutettavuus on ollut jo useamman hallituskauden ajan valtion tärkeimpiä kehityskohteita. Virkakielen selkeyttämisen norjalaiset voimahahmot Sissel Motzfeldt ja Ragnhild Samuelsberg kertovat työstään, muun muassa lainvalmistelun kehittämisestä.

Tilaisuudessa tutustutaan hyvää virkakieltä edistäviin hankkeisiin myös eri puolilla suomalaista julkishallintoa. Vuoden selväsanainen -kilpailun ehdokkaat esittelevät töitään, ja eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen julkistaa kilpailun voittajan.

Tule kuulemaan, miten virastoissa on käyty hankalien tekstien ja kirjoittamisen käytänteiden kimppuun ja millaisia parannuksia ja säästöjä selkeytyksellä on saatu aikaan. Tilaisuus pidetään torstaina 11. lokakuuta klo 12.30–15.45 Kelan päätoimitalossa osoitteessa Nordenskiöldinkatu 12.

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantai 1.10. Tapahtumaan mahtuu 80 ensiksi ilmoittautunutta, ja se on maksuton. Ilmoittaudu tällä lomakkeella:

https://link.webropolsurveys.com/S/F5B61FAB9372DE7F

Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä, ja se on katsottavissa myöhemmin tallenteena. Tarkempaa tietoa tilaisuudesta löydät Kotimaisten kielten keskuksen virkakielisivulta www.kotus.fi/selkeankielenpaiva.

 

Selkeän kielen päivän tilaisuuden järjestävät Kotimaisten kielten keskus, Kela, Verohallinto ja valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hanke.

Lisätietoja:
Marianne Laaksonen ja Liisa Raevaara
Kotimaisten kielten keskus
etunimi.sukunimi@kotus.fi