20.8.2020

Avoimen hallinnon ja julkisen johtamisen aluekierroksen syksyn tilaisuudet

Valtiovarainministeriön ja Suomen Kuntaliiton avoimen hallinnon ja julkisen johtamisen aluekierroksen keväältä siirretyt tilaisuudet ”Luottamusta rakentamassa – Keskustelu avoimen hallinnon ja sen johtamisen merkityksestä ja mahdollisuuksista kunnissa ja valtion virastoissa” pidetään syyskuussa 2020. Tilaisuudet oli tarkoitus järjestää maaliskuussa, mutta siirtyivät nyt syyskuuhun. Koronatilanteesta johtuen tilaisuudet on päätetty järjestää verkkoseminaareina. Tilaisuudet on tarkoitettu kyseisen kaupungin ja sen lähikuntien sekä alueen valtion virastojen edustajille. Tilaisuuksiin mahtuu noin 50 henkilöä.

Haluaisimme kuulla ja keskustella, mitä kaupungit ja kunnat toivovat että avoimen hallinnon ja julkisen johtamisen yhteisessä kehittämistyössä tehtäisiin ja miten voisimme sitä tukea ja miten koronakriisi ja sen myötä muuttunut toimintaympäristö vaikuttavat tähän. Tilaisuudet on tarkoitettu johdolle, kehittäjille ja muille teemasta kiinnostuneille.

Vilpittömänä tarkoituksenamme on edistää yhteistä vuoropuhelua julkisen johtamisen ja avoimen hallinnon kehittämisestä. Kerromme myös kuntien ja valtionhallinnon johdolle suunnatun julkisen johtamisen kyselyn tuloksista ja niiden pohjalta käynnistyvästä julkisen johtamisen hankkeesta.

Keskusteluista tehdään yhteenvedot. Yhteenvedot toimitetaan kaikille osallistujille sekä valtiovarainministeriön hallintopolitiikan ohjausryhmän kokoukseen, julkisen hallinnon ja avoimen hallinnon strategiatyöhön, julkisen johtamisen yhteistyöhankkeeseen ja syksyn 2020 johdon tilaisuuksiin (kuten Demokratiapäivän johdon aamukahvit 20.10.). Yhteenvedot käännetään myös englanniksi OECD:n avoimen hallinnon työryhmälle ja tausta-aineistoksi OECD:n Suomen hallinnon luottamusarviointiin.

Dialogeja käydään:
8.9.2020 klo 9.00-11.45, Mikkelin verkkoseminaari, ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 28.8.
Tilaisuuden ohjelma
9.9. klo 9.00-11.45, Jyväskylän verkkoseminaari, ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 28.8.
Tilaisuuden ohjelma
10.9.2020 klo 13.00-15.45, Kuopion verkkoseminaari, ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 31.8.
Tilaisuuden ohjelma
29.9.2020 klo 13.00-15.45, Oulun verkkoseminaari. Tämä tilaisuus on jo täynnä.
Tilaisuuden ohjelma
30.9.2020 klo 9.00-11.45, Rovaniemien verkkoseminaari, ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 21.9.
Tilaisuuden ohjelma

Ruotsinkielinen verkkoseminaari

Alueellisten verkkoseminaarien lisäksi järjestetään ruotsinkielinen verkkoseminaari, jonka kohderyhmänä ovat koko Suomen ruotsinkielinen valtion virastojen ja kuntien johto sekä avoimen hallinnon ja johtamisen kehittäjät. Ruotsinkielinen avoimen hallinnon ja julkisen johtamisen verkkoseminaari järjestetään 16.9.2020 iltapäivällä. Kohderyhmälle on lähetetty kutsu.

Tilaisuuden ohjelma

Avoin hallinto Helsingin strategiassa?

Helsingissä järjestetään oma tilaisuutensa 24.9.2020.

Helsinki haluaa strategiansa mukaisesti olla ”maailman toimivin kaupunki”. Miten avoimen hallinnon periaatteet näkyvät pääkaupungin nykyisessä ja tulevassa strategiassa? Tätä pohditaan syyskuussa Helsingin kaupungintalon seminaarissa Luottamusta rakentamassa – Avoin hallinto ja sen johtamisen merkitys ja mahdollisuudet Helsingissä.

Apulaiskaupunginjohtaja Nasima Razmyar pohtii Avointa hallintoa ja Helsinkiä sekä kaupungin uusi strategiajohtaja Markus Kühn menee suoraan asiaan teemalla ”Avoin hallinto Helsingin strategiassa.” Finanssineuvokset Ari Holopainen ja Katju Holkeri valtiovarainministeriöstä johdattelevat paikallaolijat Erätauko-dialogikeskusteluun avoimen hallinnon merkityksestä kansalaisten luottamukselle. Seminaari lähetetään suorana ja tallenteena myös Helsinki-kanavalla.

aika to 24.9.2020 klo 13-16
paikka Tapahtumatori, Helsingin kaupungintalon aula, Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki.

Kohderyhmälle lähetetään pian kutsu.

Kansalaisjärjestöille järjestetään kaksi verkkokeskustelua

Keväältä syksyyn siirretyt keskustelutilaisuudet ”Avoimuutta rakentamassa – Keskustelu siitä, millainen kumppani hallinto voisi olla kansalaisjärjestöille ja kansalaisille” järjestetään verkkokeskusteluina syyskuussa. 10.9.2020 klo 8.00- 9.00 pidettävä verkkokeskustelu on tarkoitettu kaikille Jyväskylän, Mikkelin ja Kuopion seuduilla toimiville kansalaisjärjestöille. 29.9.2020 klo 8.00- 9.00 pidettävä verkkokeskustelu on tarkoitettu kaikille Oulun ja Rovaniemen seuduilla toimiville kansalaisjärjestöille. Tilaisuuksien tavoitteena on ymmärtää, mitä kansalaisjärjestöt ja kansalaiset toivovat, että avoimuuden ja osallisuuden edistämisessä julkisessa hallinnossa saataisiin yhdessä toimeenpantua.

10.9.2020 klo 8.00- 9.00 pidettävä verkkokeskustelu on tarkoitettu kaikille Jyväskylän, Mikkelin ja Kuopion seuduilla toimiville kansalaisjärjestöille
Tilaisuuden ohjelma
Ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 1.9.2020

29.9.2020 klo 8.00- 9.00 pidettävä verkkokeskustelu on tarkoitettu kaikille Oulun ja Rovaniemen seuduilla toimiville kansalaisjärjestöille
Tilaisuuden ohjelma
Ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 21.9.2020.